Gösterişli Kirpikler!

Kullanımı çok basitmiş gibi duran rimel, istendiğinde gözlerde mucize yaratabilir. Öncelikle rimel seçerken dikkat etmeniz gereken nokta, fırçasıdır. Rimel fırçasının, alacağınız sonuçlar üzerinde büyük etkisi vardır. Kıvrık, yay şeklinde olan fırçalar, hafifçe kıvırmaya ve gözleri ortaya çıkarmaya yardımcı olur. Sıkı kılları olan bir fırça, kalınlaştırıcı etki yaratmak için kirpikleri tek tek boyar. Seyrek kirpikleriniz varsa bu fırçaları tercih etmelisiniz. Daha küçük, daha geniş aralıklı bir fırça ise, kirpikleri belirginleştirip uzatmaya yarar. Alt kirpikleri belirginleştirmek için kullanabilirsiniz.

Rimellerin çeşitleri vardır. Normal veya suya dayanıklı olanları tercih edebilirsiniz. Hafif formüllü olanlar, gür kirpikleri ayırır ve belirginleştirir. Daha ağır ve kirpik yoğunlaştırıcı rimeller, kirpikleri daha kalın ve uzun gösterirler. Ayrıca tek hareketle kirpikleri kıvıran ve renklendiren rimel bulmak da mümkündür. Ancak mutlaka besleyici ve test edilmiş rimelleri tercih edin.

Rimel sürmeden önce, bir kirpik kıvırma aparatı kullanarak kirpiklerinizin dibini kıvırın. Aparatı biraz kaydırın ve bir kere daha kıvırın. Bu hareketi 3 kez tekrarlayın. Genellikle kirpik kıvırma aparatı kullanmak ihmal edilen bir adımdır. Ancak bu aparatı kullanırsanız, daha az rimel kullanmış olursunuz. Bu da doğala en yakın sonucu almanızı sağlar. Hatta, rimel kullanmadan sadece kirpik kıvırma aparatı kullanarak kirpikleri düzeltmek bile, sade bir görünüm istediğinizde, gözlerinizi vurgulamanıza yardımcı olacaktır.

Rimeli sürerken kirpiklerinizin dibinden başlayın. Fırçayı kirpiklerinize sürün ve uçlara doğru hareket ettirin. Üst kirpiklerinize uygularken, başınızı arkaya kaydırın ve ileriye bakın. Alt kirpikleriniz için başınızı öne eğin ve aşağıya bakın. Alt kirpiklerinizi boyarken tek bir hafif uygulama yeterlidir. Bundan fazla kullanmanız çok ağır bir makyaj görüntüsü verecektir.

Son olarak, kirpiklerinizi ayırmak ve üzerinde kalan rimel kalıntılarını almak için, kirpiklerinizi özel fırçasıyla tarayın. Kirpiklerinizin dibinden başlayarak yukarı doğru çıkın. Daha iyi bir etki elde etmek istiyorsanız, tarama işlemini yaptıktan sonra bir kez daha rimel sürüp, tekrar tarayın.