Makyaj Tüyoları

Makyaj yapmadan önce mutlaka cildinizi temizlemeli ve cilt tipinize uygun bir kremle nemlendirmelisiniz. Krem, cilt tarafından tamamen emildiğinde makyaja hazırsınız demektir.

Yüzünüzdeki sivilce ve yara izlerini gizlemek için akışkan fondötene ihtiyacınız var. Doğal görünüm için cilt renginizden bir ton koyu ya da bir ton açık fondöten tercih etmelisiniz. Fondötenin cildinize eşit oranda yayılması ve pürüzsüz görünüm için bir miktar nemlendirici krem ve akışkan fondöteni karıştırın. Önce temiz bir süngerle sürüp ardından parmak uçlarınızla dağıtın.

Pembe ve şeftali tonları her cilt rengiyle uyum sağlamaktadır. Jel allığı elmacık kemiklerinizin üzerine sürün. Parmak uçlarınızla dağıtarak doğal görünmesini sağlayın.

Göz kapaklarınızın üzerine açık sarı ya da parlak bej tonlarında göz farı uygulayın. Gözlerinizin alt kısmına beyaz renkli göz kalemi sürün. Bu sayede gözleriniz daha parlak görünecektir. Eğer küçük gözleriniz varsa kaşlarınızın hemen altına göz farı sürebilirsiniz.

Kirpiklerinizi kirpik kıvırıcısıyla dikkatlice kıvırın. Sadece üst kirpiklerinize kahverengi rimel sürün.

Dudaklarınıza vişne renginde dudak parlatıcısı uygulayın.

Öneriler,

En sevdiğiniz ruj ve bir miktar şeffaf dudak parlatıcısını karıştırın. Mikro dalga fırında eritin. Buzdolabında soğuttuktan sonra muhteşem bir dudak ürünü elde etmiş olacaksınız. Kolay muhafaza etmek için erittiğiniz ruju küçük kapaklı krem kutularında soğutabilirsiniz.

Hassas gözleriniz varsa plastik uçlu kirpik kıvırıcısı tercih edebilirsiniz. Olası alerjilere karşı gözlerinizin iç kısmına göz kalemi çekmeyin.

Dişlerinizi fırçalarken nazik hareketlerle dudaklarınızı fırçalarsanız ölü derinin temizlenmesini sağlarsınız. Fırçalama sonrası dudaklarınızda kan akışı hızlanır ve daha canlı görünür. Kuruyan dudaklarınız için mutlaka nemlendirici ürünler tercih edin.

Aynanın karşısında kendinize bakın. Dışarı çıkmak için hazırsınız!