Makyaj Yaparak Doğal Görünün!

1- Cildinizin pürüzsüz ve taze görünmesi için, hafif pırıltılı bir fondöten tercih edin. Burada önemli olan fondötenin yokmuş hissi yaratmasıdır. Sünger yardımıyla yüzünüze dağıtın.

2- Ten renginizden biraz açık olan bir aydınlatıcıyla gözaltı morluklarınızı ve kırıklıklarınızı belirsizleştirebilirsiniz. Küçük pürüzleri gidermek için kapatıcı kalem kullanmayı deneyin.

3- Hem cildinizdeki doğal görünümü yakalamak, hem makyajınızın uçup gitmesini önlemek için transparan pudra kullanabilirsiniz. Ayrıca pudralar çabuk yağlanan ciltlerin parlamasını önler. Pudrayı uygulamak için sünger yerine fırça kullanırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız.

4- Doğal makyajda en önemli noktalardan birisi de allıktır. Fondötenle doğal görünüm verdiğiniz cildinize pembe veya turuncu allıklarla tazelik kazandırabilirsiniz. Yanaklarınızı ve elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarın. Önce gülümseyin ve allığı yanaklarınızın gülümserken şişen kısımlarına sürün. Allık yüzün ifadesini hemen değiştirir. Allık seçiminizde, yüzünüzde lekelenme yapmayacak hafif ve yumuşak tonları tercih edin.

5- Bej, kum ya da şampanya rengi farı, kaşlarınızın altındaki bölgeye sürün. Eğer göz kapaklarınız kızarmışsa, önce aydınlatıcı sürerek bu görünümü düzeltebilirsiniz.

6- Makyaj yaparken en önemli ayrıtlı gözlerinizdir. Gözlerinizin belirgin ve dikkat çekici ama bir o kadar da doğal görünmesini sağlamlısınız. Biraz daha koyu renk farla göz kapağınızın alt ve dışa doğru olan kısmını gölgelendirin.

7- Gündüz açık renklerle yaptığınız göz makyajınızı, akşam ışıltılı veya simli, açık tonlarda farla destekleyerek çarpıcı sonuçlar elde edebilirsiniz.

8- Kirpiklerinizin dibinden yukarı doğru sürerek uygulayacağınız rimelle harika gözlere sahip olabilirsiniz. Kısa kirpiklere sahip olanlar ekstra dolgunluk ve uzunluk kazandıran rimelleri tercih edebilirler. Kirpiklerinizden sonra kaşlarınızı da fırçayla yukarı doğru tarayarak şekle sokun.

9- Bej, sütlü kahve, açık pembe tonlarında rujlar kullanın veya sadece parlatıcı sürün. Eğer dudaklarınızın doğal rengi çok kırmızıysa, fondötenle önceden rengini nötrleştirebilirsiniz.

10- Dudaklara belirginlik kazandıran dudak kalemleri doğal makyajda çok işe yarar. Tercihinizi açık renklerde yapmaya dikkat edin.